dilluns, 27 de març del 2017

Tertúlia Literària Dialògica a la Biblioteca de Cocentaina


Aquest matí, a les 12 hores, s'han realitzat a la Biblioteca de Cocentaina unes Tertúlies Literàries Dialògiques, organitzades per l'IES José Segrelles d'Albaida, amb la professora Laura i alumnes d'Integració Social (Silvia, Gema, Noelia, Leire, Javi, Ana i Adrian),  junt als alumnes de 5è del col·legi Sant Joan Bosco de Cocentaina.


Al voltant de dos llibres: La Pandilla Cosquilla, el gen y la mazorca La Pandilla Cosquilla... quiere salvar el mercado s'ha parlat, han dialogat, tot partint d'unes pautes:

-respectar torns per agilitzar el diàleg
-intervencions breus i concises
-escoltar i estar atents per a no repetir el que altres han dit
-opinar lliurement i amb respecte
-no alçar la veu per a tenir un diàleg millor
-aportar cadascú/una les nostres idees per a, entre tots/es, comprendre millor el text
-prèviament llegir el text i preparar-se a casa el que més els interessa, subratllant o escrivint el que volem dir
-deixar que finalitze la intervenció dels altres per a fer-la nosaltres 

Dividits en tres grups han estat xerrar al voltant del llibre, de les idees que més els ha cridat l'atenció, d'allò que no han entès. S'ha parlat de la diferència entre viure en un poble o una ciutat, dels tipus de jocs diferents i les tradicions, de la importància de reciclar i no embrutar, de com els mercats locals ofereixen productes de temporada i així consumim recolzant una agricultura més sostenible, de què són els transgènics i cóm ens afecten.















Ha estat una experiència ben interessant per a tots i totes que esperem es repetixca un altra vegada a la nostra biblioteca. Un fort aplaudiment per tot el projecte que s'ha realitzat, per l'esforç d'uns i altres alumnes i l'enriquiment en els seus diàlegs, per l'implicació d'un i altre professorat. Interessantíssim.





Una vegada que s'hem acomiadat dels alumnes de Sant Joan Bosco hem passat a la Biblioteca de nou per veure el panell amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, 2015-2030, marcats per l'ONU i on Cocentaina s'ha adherit al número 13 -Canvi Climàtic-, tot explicat per Isabel, ADL del nostre Ajuntament, per tal de concienciar-nos en aconseguir aquests objectius.


Sense més s'hem acomiadat deixant la porta oberta a noves intervencions i projectes comuns. Un matí de lectura i diàleg a la Biblioteca, amb profes i alumnes. Un matí fantàstic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada