diumenge, 9 de febrer del 2014

Annacleta, la bibliobicicleta del CRA Mariola-Benicadell, visita la Biblioteca de Cocentaina (1)


Annacleta és la bibliobicicleta de les escoles del CRA Mariola-Benicadell. Aquest CRA reuneix als mestres i alumnes dels col·legis d'Agres, Alfafara i Gaianes. D'uns anys ençà la Biblioteca de Cocentaina prestava llibres infantils per tal de compartir lectures amb tots els seus alumnes, doncs als seus pobles no tenen biblioteca i les biblioteques de les escoles quasi no tenen fons documentals infantils -també han vingut els alumnes i profes a la biblioteca, a participar en les nostres animacions lectores-.

Pero ara hem institucionalitzat aquest préstec mitjançat una bibliobicicleta que recorre les tres escoles prestant llibres. La Biblioteca de Cocentaina ha fet una selecció de llibres infantils, per grups d'edat i per escoles, per a que tots i totes tinguen lectures adients a la seua edat.

El dia 30 de gener vàrem rebre la visita d'Annacleta, amb els seus bibliobicicleters, Lurdes i Arturo. El nostre Alcalde, Rafael Briet, i la regidora de Cultura, Marcela Richart, junt a la bibliotecària -M. Dolores Insa- li vàrem donar la benvinguda i ajudàrem a carregar els llibres. L'ocasió fou oportuna per tal de xerrar d'un projecte que la nostra Biblioteca Municipal fa temps va presentar i que ara anem a reemprendre: muntar un bibliobús que done serveis lectors a tota la comarca del Comtat, a grans i menuts (ja us contarem més sobre aquest projecte).

A la vegada els tres centres escolars -Agres, Gaianes i Alfafara- es varen traure el carnet de préstec col·lectiu, que els dona dret a tenir un grapat de llibres al col·legi per molt de temps. 

Pel migdia li vàrem dir adéu a Annacleta i als seus bibliobicicleters, acomiadant-se d'ells fins la propera setmana, que la bibliotecària visitarà les seues escoles.

Una experiència força interessant, aprofitant els recursos bibliogràfics de la nostra biblioteca, compartint llibres i fomentant la lectura entre els alumnes de tota la nostra comarca del Comtat. Podeu llegir més sobre Annacleta, la bibliobicicleta, punxant ací.






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada