dimarts, 12 de novembre del 2013

Enganxa't a la lectura: Taller per al foment de la lectura en família, pares i mares d'Educació Primària


Hui comencem el taller de foment a la lectura en família Enganxa't a la lectura. Es tracta de donar recursos i orientacions als pares per tal de formar-los i ajudar a crear famílies lectores.

Son 25 pares i mares que junt a Mª Dolores Insa, Bibliotecària de Cocentaina, gaudeixen del joc interminable de la lectura. 

Junts aprenem a triar llibres infantils adients per als xiquets i xiquetes d'Educació Primària, contar i crear contes junts, cantar i versificar amb els seus fills i filles i aprofitar els bons llibres il·lustrats i els àlbums il·lustrats per a una formació estètica. 

El foment de la lectura des de casa comença des del moment del naixement, amb les cançons de bressol i s'enceta un camí de descobriments, imaginació, creativitat, sentiments i emocions, joc literari, etc. que no acaba mai. És de la mà dels pares, junt als mestres i bibliotecaris, que els xiquets s'apropen, coneixen i gaudeixen del constant plaer de llegir.

Aquest taller és continuació de l'altre taller per a pares amb fills d'Educació Infantil que la biblioteca va realitzar el passat més de maig.

-------------



Enganxa’t a la lectura, el Taller de Foment Lector per a Pares i Mares amb fills en edat d’Educació Primària ha finalitzat aquest dijous. Han sigut 4 sessions molt intenses en les que els 25 assistents han après a seleccionar llibres infantils amb criteris de qualitat i diversitat, a contar contes i crear-ne, a jugar amb la poesia des de totes les seues vessants, a compartir temps lector en família, gaudint del interminable joc que ens proporciona la paraula. També han conegut els blogs de la Biblioteca Municipal de Cocentaina i les diferents possibilitats de lectura i activitats lectores que ens permeten.

Els xiquets i xiquetes apleguen a la lectura mitjançant el sentiment i és des de casa, en família, al bressol dels pares i de la seua mà, quan millor és fa. Sembrem i la llavor va creixent.

Però els pares i mares necessiten xicotetes orientacions per tal d’animar a llegir als seus fills i divertir-se junts amb la lectura. Un lector no naix, és fa. Si col·laborem junts els pares, l’escola i la biblioteca aconseguirem més i millors lectors.

Els taller ha resultat tot un èxit i continuarem amb aquests pares i els pares del Taller d’Educació Primària, aprofundint en els temes de la lectura en properes sessions.

A tots els assistents se’ls ha repartir un CD, junt a la carpeta d'alumnes, amb tot el material que hem estat donant al curs, per tal de tenir-lo sempre a mà com a recordatori d’aquestes sessions. A més a més, cal dir que els pares i mares han llegit mols llibres infantils i els han comentat, difonent els seus nous coneixements. 

Ha estat tot un plaer comprtir temps i lectures amb els pares i mares a la nostra Biblioteca













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada