divendres, 15 de novembre del 2013

Activitats Alfabetització Informacional en la Biblioteca de Cocentaina: alumnes 5è Educació Primària col·legi Real Blanc


Aquest divendres, 15 de novembre de 2013, a les 9:00 hores, tots els alumnes de 5è del col·legi Real Blanc (Cocentaina), amb les seues mestres, han vingut a la Biblioteca de Cocentaina per a encetar una sèrie de sessions d'animació lectorasobre Alfabetització Informacional per tal de convertir-se en Detectius de Llibres.

Hem jugat amb una sèrie de pistes i han aprés:
-diferència entre obres de consulta i llibres d'informació i reconèixer els tres tipus d'obres de consulta (diccionaris, atles i enciclopèdies)
-Diferència entre les tapes d'un llibre i la portada (lloc on s'arrepleguen totes les dades bibliogràfiques del llibre)
-Autors i tipus d'autors dels llibres. Què és un anònim i un pseudònim.
-El títol i subtítol dels llibres.
-L'editorial
-L'índex general i l'index alfabètic, on solen apareixer, quin és el seu sentit, altres noms que reben i per a què les utitlitzem.

Un grup de xiquets i xiquetes molt espavilats que des del primer moment han participat i realitzat tots els jocs de pistes corrèctament. Els felicito, acabaran convertint-se en autèntic detectius de llibres i tindran una formació lectora que els permetrà total autonomia a l'hora d'accedir a la informació.

El proper trimestre tornarem a jugar amb ells... quin plaer tenir-los a la Biblioteca!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada